Pokemon Go met meer dan 75 miljoen downloads

Het spelletje Pokémon Go is ongekend populair en dat blijkt onder meer uit het aantal keer dat deze game is gedownload. Dat is namelijk al meer dan 75 miljoen keer gebeurd sinds het spelletje beschikbaar is gekomen in de verschillende app stores. Het leuke spelletje dat niet alleen door kinderen, maar ook door volwassenen wordt gespeeld, is inmiddels beschikbaar in 32 landen.

De populariteit van het spel, waarbij de spelers op zoek gaan naar Pokémons in de echte wereld is enorm groot en iedere dag komt dit spelletje dan ook wel op de een of andere manier in het nieuws. Een kind met een leeftijd van slechts 5 jaar is bijvoorbeeld een aantal uren zoek geweest, doordat het meisje helemaal zelfstandig buiten op zoek was gegaan naar Pokémons. Eerder was in het nieuws dat Rihanna tijdens haar concerten in elk geval niets te maken wilde maken met Pokémon-jagers. Ook Frans Bauer heeft ontdekt hoe leuk het is om het spelletje buiten te spelen en daarbij werd aangespoord oor zijn kinderen. Frans Bauer ziet bovendien een extra voordeel aan het spelen van de game, want er moet buiten natuurlijk extra veel worden gelopen om veel Pokémons te scoren.

Het nieuws over Pokémon en daaraan gelinkte gebeurtenissen zal nog wel even voortduren zolang de hype gaande is en er zijn natuurlijk altijd partijen die daar ook van profiteren, zoals bedrijven die powerbanks verkopen. Een nadeel van het spelletje buiten spelen, is namelijk dat de batterij van de telefoon sneller leeg gaat en dan komt extra oplaadcapaciteit natuurlijk goed van pas.



Geschreven op 07-27-16 door Spelletjes.org