Betaversie voor Netflix voor games

Utomik is een Nederlandse startup en heeft een streamingdienst voor games in een betaversie gelanceerd. ´Netflix voor games´ biedt spelers de gelegenheid om voor een vast tarief per maand spelletjes te spelen. Er kunnen via de streamingdienst 145 games per maand worden gespeeld voor een bedrag van 6 euro. Nadat de periode met de betaversie is afgerond, zal er sprake zijn van een verhoging van het abonnementsgeld naar een bedrag van 10 euro per maand.

Er zijn door Umotik overeenkomsten gesloten om zeshonderd games via de service te kunnen aanbieden. Tot de games behoren onder meer grote en populaire titels net als dat er spellen van onafhankelijke ontwikkelaars beschikbaar zijn. Alle spelletjes staan in de cloud en om met een game te beginnen, hoeft de speler alleen maar de data te downloaden die vereist is om het begin van het spel te spelen. De rest van de game wordt gedownload tijdens het spelen.

Doki Tops is de oprichter van Utomik met een hoofdkantoor in Californië en een ontwikkelingsafdeling in Eindhoven. De games hebben een hoge kwaliteit en kan vergeleken worden met dezelfde kwaliteit als tijdens het spelen op de computer, waarop het spel is geïnstalleerd. Er zijn tijdens de proefperiode al zestienduizend personen die zich voor de streamingdienst hebben geregistreerd. Utomik ziet graag dat het net zo eenvoudig wordt om games te gaan spelen als naar films en series te kijken. Netflix voor games kan voor de gamers wel eens een gat in de markt zijn. Overigens zijn ook andere bedrijven al bezig zich hierop te richten, zoals Sony.

 



Geschreven op 03-02-16 door Spelletjes.org