Man loopt blessure op door spelen online spelletje Candy Crush


Een man in Amerika heeft met het spelen van het online spelletje Candy Crush een blessure opgelopen. De man scheurde namelijk een pees in zijn duim. Dat is niet gekomen door eventjes het online spelletje te spelen, maar door gedurende acht weken lang constant op zijn smartphone het spelletje te spelen.

De artsen keken vreemd op van het gegeven dat het spelen van een online game geleid heeft tot het ontstaan van een gescheurde pees in de duim. Nog vreemder was het dat de man nog lang gewacht heeft om medische hulp in te roepen. Dat kan eventueel verklaard worden uit het feit dat het spelen van de mobiele game voor veel sensatie zorgde, zodat minder pijn werd ervaren. Het langdurige spelen van Candy Crush heeft er voor de mand in elk toe geleid dat er nu een operatie moet volgen om de schade aan de duim weer te herstellen.

Uit het bovenstaande blijkt maar weer dat het langdurig spelen van online spelletjes of het constant spelen van games tot vervelende blessures kan leiden. Het is dan ook belangrijk om niet urenlang achter elkaar te spelen, maar ook tussendoor even de tijd voor ontspanning te vinden. Dat wordt namelijk ook aangeraden aan mensen die dagelijks achter de computer werkzaamheden verrichten. Wie graag online spelletjes mag spelen, wordt dan ook aangeraden om af en toe even het lichaam te strekken en ontspanningsoefeningen te doen, zodat blessures kunnen worden voorkomen. De Amerikaan zal in het vervolg waarschijnlijker wel bewuster omgaan met de tijd die aan het spelen van online spelletjes spelen wordt besteed.

 



Geschreven op 04-15-15 door Spelletjes.org